login

Diensten

  • Training: Hoe doet ze het?

Hoe doet ze het, een baan, een gezin, en actief sociaal leven en ook nog ruimte voor me-time. En dan blijft ze er ook nog energiek bij. Hoe kan dat? Blijkbaar is het een mythe dat een druk leven ook automatisch een stressvol leven is.

Dat blijkt ook uit onderzoek van het CBS (2006). Dubbelbelaste vrouwen met minderjarige kinderen -vrouwen die werk en gezin combineren- lijden juist minder vaak aan burn out dan alleenstaande vrouwen en vrouwen met meerderjarige kinderen.

Wat is dan wel de verklaring waarom sommige vrouwen de wereld aankunnen en andere vrouwen, die objectief veel minder belasting hebben, stress ervaren? Misschien is juist wel het omgekeerde het geval, namelijk dat op hoe meer terreinen een vrouw zich kan ontplooien, hoe meer ze de verschillende aspecten van haar persoonlijkheid de ruimte kan geven, hoe meer voldoening ze ervaart. Actief zijn in verschillende rollen ervaren veel vrouwen niet als een belasting maar als een verrijking. Het moeten switchen tussen werkende vrouw, moeder, partner, vriendin en zo nog wat rollen, is misschien wel hectisch, maar kan juist ook heel bevredigend zijn, mits een vrouw zelf kan beslissen hoe ze haar leven wil indelen en waaraan ze haar energie wil geven. Een rijk gevuld leven is zeker niet altijd makkelijk, maar het wordt pas zwaar en ongezond stressvol, als je wordt geleefd en je de verschillende rollen die je hebt, niet op je eigen voorwaarden kunt invullen. De sleutel tot een gebalanceerd leven ligt in het maken van bewuste keuzes; in zelf de regie voeren over je eigen leven.

De 1-daagse training 'Hoe doet ze het?' heeft tot doel om vrouwen inzicht te geven in de samenhang tussen de verschillende aspecten van hun persoonlijkheid, op basis van de Dekapentatest™, en de verschillende rollen die ze (willen) spelen. Hierdoor worden ze in staat gesteld om de regie over hun (werkend) leven in handen te nemen.

Doelgroep: (werkende) vrouwen, in company

Vorm: interactief, duur: dag

  • Interactieve lezing over de Griekse godinnen als archetypen

Aan de hand van bekende vrouwen uit de politiek, media, cultuur en literatuur worden de persoonlijkheidskenmerken toegelicht van elk van de zeven typen vrouwen. Aan de orde komt ondere andere:


Waarom je als vrouw (een beetje) op Neelie Kroes moet lijken om de top te bereiken in organisaties
Waarom vrouwen vaak zo slecht zijn in hun eigen public relations
Waarom veel vrouwen vrijwillig afzien van een topbaan


Doelgroep: vrouwen die meer zicht willen krijgen in hun eigen drijfveren en gedrag, in company

Vorm: interactieve, niet confronterende manier om naar jezelf en anderen te kijken. Duur: 2 uur

  • Interactieve lezing over de Griekse goden als archetypen

Aan de hand van bekende mannen uit de politiek, media, cultuur en literatuur worden de persoonlijkheidskenmerken toegelicht van elk van de acht typen mannen. Aan de orde komt onder andere:

Waarom Obama door zijn persoonlijkheid al vanaf de start de beste uitgangspositie had om de verkiezingen te winnen
Waarom topmannen uit het bedrijfsleven menen dat zij recht hebben op torenhoge bonussen ook als ze hun bedrijf naar de afgrond hebben gestuurd
Waarom wij aan mannen als Madoff ons spaargeld toevertrouwen


Doelgroep:
Vrouwen die meer zicht willen krijgen in de drijfveren en het gedrag van de mannen, (collega’s, bazen, partner, vrienden) in hun leven, in company
Mannen die meer zicht willen krijgen in hun eigen drijfveren, in company

Vorm: interactieve, niet confronterende manier om naar jezelf en anderen te kijken. Duur: 2 uur.

  • Lezing op maat over specifieke leiderschapsstijlen van de archetypen

Aan de hand van mannen/vrouwen politiek, media, cultuur en literatuur worden verschillende leiderschapsstijlen toegelicht en verklaard vanuit de onbewuste archetypische gedragspatronen die hieraan ten grondslag liggen.

Doelgroep; mannen en vrouwen die meer zicht willen krijgen op de leiderschapsstijl die zij van nature hebben, in company

Vorm: interactieve, niet confronterende manier om naar de natuurlijke leiderschapsstijl van jezelf en anderen te kijken. Duur: dagdeel